Gratis dagje weg/uit in Middelburg

Gratis dagje uit in Middelburg

Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland ligt niet aan een groot water, maar ligt midden op het voormalige eiland Walcheren. De stad heeft ruim 40.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van Zeeland. Via rivieren en kanalen werd er handel gedreven en dat zorgde voor grote welvaart. Dat is nog steeds te zien aan de historische panden die in het centrum staan.

Alle gratis dagjes uit in Middelburg:

Speelhof Hoogerzael

Speelhof Hoogerzael is een natuurspeelterrein waar spelen en ontdekken samen gaan. Kinderen kunnen heerlijk spelen tussen het groen, in het water of op ontdekking gaan in de natuur. Terwijl de kinderen aan het bouwen, klimmen of aan het spelen zijn in de waterspeelhoek, kunnen ouders een lekker kopje koffie drinken op het terrein.

Park Toorenvliedt

Ontmoet, rust uit op een van de bankjes of maak een heerlijke wandeling in Park Toorenvliedt. Het park hoort bij het gelijknamige landhuis dat in de 18e eeuw is gebouwd. Tijdens de tweede wereldoorlog heeft het landhuis gediend als Duitse commandopost. In het park staan nog bunkers die grotendeels intact zijn gebleven. Oude bomen, open weides en waterpartijen wisselen elkaar af in dit prachtige park. Voor de kinderen is er een speurtocht en een speeltuin.

Sterrenwacht Lansbergen

Nieuwsgierig naar het heelal? Kom eens langs bij Sterrenwacht Lansbergen en ontdekt sterren, de maan en de zon. Bezoekers krijgen uitleg over planeten en kunnen bij helder weer door speciale telescopen de zonnevlekken en de zonnevlammen bekijken.

Koepoort

De Koepoort is de enige intact gebleven stadspoort van Middelburg en gebouwd in 1735. De poort was een van de acht stadspoorten die Middelburg rijk was en maakte onderdeel uit van de Middelburgse vestingwerken. De architect van de poort was de Italiaanse ingenieur Donato de Boni di Pellezuoli. Hij ontwierp ook vestingwerken voor onder andere Utrecht en Antwerpen. De Koepoort staat naast de Stadsschouwburg van Middelburg en is makkelijk te bezoeken tijdens een wandeling door de stad.

Parkeren in Middelburg

Op nog geen 10 minuten lopen van de binnenstad, de markt en het NS-station ligt parkeergarage Kousteensedijk. De parkeergarage is makkelijk te bereiken en op zondag kun je er gratis parkeren. Adres: Kousteensedijk 1, 4331 JE Middelburg.

Populaire attracties in Middelburg

Mini Mundi

Bezoek het Zeeuwse eiland Walcheren in een dag met een bezoek aan dit miniatuurpark. Bekende gebouwen uit de provincie Zeeland zijn nagebouwd op een schaal van 1 op 20. Naast deze miniatuur gebouwen is er een pretpark en een indoorspeeltuin.

Zeeuws Museum

Meer dan 30.000 kunstschatten zijn te zien in het museum over het verleden en heden van Zeeland. Beroemde wandtapijten, bijzondere objecten en een collectie hedendaagse kunst maakt het bezoek meer dan waard. Het museum zit gevestigd in een middeleeuwse abdij in het centrum van Middelburg.