Gratis dagje uit in Eindhoven

Eindhoven, de lichtstad, is de vijfde stad van Nederland met zo’n 225.000 inwoners. De grootste stad van de provincie Noord-Brabant staat bekend om de high tech en innovatieve bedrijven die de stad rijk is en was. Fabriekshallen en kantoorpanden domineren de binnenstad gepaard met nog enkele historische gebouwen, wat zorgt voor een bijzonder contrast.

Deel dit artikel op:

Gratis dagje uit in Eindhoven

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis uitjes in Eindhoven

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Parkeren in Eindhoven

Goedkoop parkeren kan bij parkeerplaats P+R Meerhoven. Voor slechts 3 euro per dag parkeer de auto en ga je met het openbaar vervoer richting het centrum. Een busrit duurt ongeveer 10 minuten en om de 10 minuten stopt er een bus. Onderweg richting het centrum kom je langs het PSV-stadion, winkelcentrum Piazza en het centraal station.

Populaire attracties in Eindhoven

Philips Museum

Phillips is al jaren verbonden met Eindhoven en in een oude fabriek van de elektronica-gigant is een speciaal museum opgericht. Bekijk de ontwikkeling van Phillips in dit museum en zie hoe het bedrijf de wereld veroverde met toonaangevende producten, als de LED-verlichting en halogeen. Niet alleen de geschiedenis, maar ook de toekomst komt aan bod.

PreHistorisch Dorp

Dit archeologisch openluchtmuseum bestaat uit zes tijdperken van de prehistorie tot aan de 80-jarige oorlog. In dit museum is van alles te doen voor jong en oud, zoals boogschieten en boomstamkano varen. Regelmatig overnachten schoolgroepen in het museum en wordt er gekookt op open vuren. Het PreHistorisch Dorp staat ook wel bekend onder Eindhoven Museum.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips

Meer tips voor een gratis dagje uit