Gratis dagje uit in Haarlem

Het kleine broertje van Amsterdam bestaat sinds 1245 en staat bekend als stad van de textiel, schilders, schrijvers en bierbrouwers. De lange geschiedenis van de hoofdstad van Noord-Holland is nog goed te zien in de historische binnenstad. De bekende schilder Frans Hals is in Haarlem geboren en ligt begraven in de Grote of Sint Bavokerk.

Deel dit artikel op:

Gratis dagje uit in Haarlem

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis uitjes in Haarlem

Parkeren in Haarlem

Parkeergarage Houtplein

Parkeergarage Houtplein ligt in het centrum van Haarlem en je stapt zo het winkelgebied in. De garage, met ruim 750 plekken, ligt nabij het Frederikspark en het Frans Hals Museum.

Parkeergarage Raaks

Gelegen in het centrum ligt parkeergarage Raaks met zo’n 1000 parkeerplaatsen. De garage ligt op loopafstand van de Pathe Bioscoop en de Grote Markt.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Populaire attracties in Haarlem

Frans Hals Museum

Gevestigd in een 17e-eeuws hofje zit het Frans Hals Museum, ook wel bekend als het museum van de Gouden Eeuw. Het museum bevat een rijke collectie van voorwerpen die sinds de 16e eeuw zijn verzameld. Ook bevat het een dozijn schilderijen van Frans Hals, de naamgever van het museum.

Grote of Sint-Bavokerk

Aan de Grote Markt ligt de grootste kerk van Haarlem, de Grote of Sint-Bavokerk. De bouw van de kerk in gotische bouwstijl is begonnen in 1370 en werd voltooid in 1520. U kunt de kerk bezoeken en genieten van de oude kunstwerken en het interieur. Ook ligt de bekende schilder, Frans Hals, begraven in de kerk.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips