Tips voor een goedkoop dagje uit met kinderen, het gezin of vrienden

Een lekker dagje uit met de kinderen, familie of vrienden kost al snel veel geld. Toch zijn er genoeg attracties, evenementen en activiteiten die niet al te duur zijn. Hieronder hebben we enkele tips opgeschreven die een dagje uit weer leuk en betaalbaar maken!

Deel dit artikel op:

Tips voor een goedkoop dagje uit

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Goedkoper erop uit met kortingen

Met z’n allen naar een attractiepark of dierentuin! Leuk, maar de entree is vaak hoog en het eten is duur. Veel musea, attractieparken, dierentuin en andere populaire attracties hebben vaak acties voor korting om bezoekers te lokken. Ze lopen waarschijnlijk niet te koop met deze kortingen, maar kijk maar eens rond op internet.

Kijk maar eens op ANWB of op VakantieVeilingen of er op dit moment korting is, en bespaar tot wel tientallen euro’s op de entreeprijs. Ook diverse supermarkten hebben regelmatig een samenwerking voor een goedkoop dagje uit.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Tips voor een goedkoop dagje uit

Goedkoop naar het museum

Ga je vaak naar het museum? Koop dan een Museumkaart en bespaar tot tientallen euro’s per jaar. Meer dan 400 Nederlandse musea zijn aangesloten bij de Museumkaart en veel van deze aangesloten musea zijn met korting of zelfs gratis te bezoeken. Hierdoor wordt een bezoekje aan het museum weer zeer aangenaam.

Enkele bekende musea die zijn aangesloten: Aviodrome in Lelystad, Watersnoodmuseum, Museum de Fundatie in Zwolle, Eye Filmmuseum in Amsterdam en het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

Goedkoop parkeren

Vooral in de binnenstad kan het parkeren vrij prijzig zijn. Ook bij grote pretparken, dierentuinen en andere populaire attracties is het parkeren vaak niet goedkoop. Goedkoop parkeren kan bij een P+R aan de rand van de stad. Soms kost het parkeren niks of kost het slechts een paar euro per jaar. Een bus of trein brengt je dan naar het stadscentrum of langs de populaire attracties.

Tips voor een goedkoop dagje uit

Schatzoeken met GPS

Dagje uit zonder veel geld uitgeven? Ga Geocachen! Geocaching is een soort schatzoeken, waarbij je gebruik maakt van je telefoon of GPS apparaat. Met behulp van GPS ga je naar een bepaalde locatie waar een ‘schat’ verstopt ligt, de Geocache.

Het leuke aan dit spel is dat het niet teveel geld kost en je komt op de meest onverwachte plekken in Nederland of buitenland. Alleen in Nederland zijn er al zo’n 40.000 mensen actief met dit spel en er liggen meer dan 35.000 geocaches verstopt. Voor je die allemaal gevonden hebt… ?

Stadsparken

In een stadspark kun je lekker tot rust komen. Geniet van de stilte, de vogels en de mensen in de vele stadsparken die Nederland rijk is. Maak een heerlijke wandeling tussen de oude bomen, fonteinen, perkjes of ga relaxen in de grasweides. In veel stadsparken zijn speeltuinen voor de kinderen. Ook is er vaak een horecagelegenheid aanwezig voor een drankje of lunch. Wil je toch een dagje weg, maar niet veel geld uitgeven? Neem dan een picknickmand mee van huis.

Tips voor een goedkoop dagje uit

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips

Meer tips voor een gratis dagje uit