Gratis dagje uit in Borculo

Borculo, de Berkelstad, ligt in het oosten van Nederland in de Achterhoek. De rivier de Berkel loopt door het stadje heen en wordt daarom ook wel het Venetië van de Achterhoek genoemd. In de binnenstad van Borculo staan enkele eeuwenoude panden en de straten herbergen een grote historie.

Deel dit artikel op:

Gratis dagje uit in Borculo

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis uitjes in Borculo

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Parkeren in Borculo

Parkeren in Borculo is overal gratis en er zijn voldoende parkeerplekken. De bekendste en meest gebruikte is de Veemarkt, midden in de stad. Wanneer deze plek vol is kun je parkeren bij het gemeentehuis. Ook door de straten van het centrum zijn enkele parkeerplekken.

Populaire attracties in Borculo

Brandweermuseum

Het Brandweermuseum in Borculo bezit veel brandweermateriaal dat vroeger werd gebruikt door brandweerkorpsen in heel de wereld. Het is een van de grootste brandweermusea van Nederland en is gevestigd in een oud schoolgebouw. Leer meer over oude en huidige brandweer technieken en materialen of maak een rondrit met een echte brandweerwagen.

Kristalmuseum

In het Kristalmuseum leer je meer over de aarde en het ontstaan van kristallen en edelstenen. In het prachtige pand aan de Berkel is een grote collectie fossielen, mineralen, edelstenen en kristallen te bewonderen die soms al miljoenen jaren oud zijn.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips