Gratis dagje uit in Groningen

“Er gaat niks boven Groningen” is een uitspraak die Groningers vaak maken. De hoofdstad van de gelijknamige provincie is geliefd bij cultuurliefhebbers en de vele studenten, wat Groningen met een gemiddelde leeftijd de jongste stad van Nederland maakt. Een bezoek aan de Martinitoren aan de Grote Markt is letterlijk het hoogtepunt van Groningen en zeker het bezoekje waard.

Deel dit artikel op:

Gratis dagje uit in Groningen

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis uitjes in Groningen

Parkeren in Groningen

Westerhaven

Parkeergarage Westerhaven ligt onder het gelijknamige winkelcentrum en biedt plaats aan 800 auto’s. De garage ligt op loopafstand van de binnenstad en dichtbij de Vismarkt en de Der Aa-kerk.

Station Europapark

Buiten de binnenstad ligt parkeergarage station Europark bij het gelijknamige station. Hier kun je goedkoop de auto parkeren en met het openbaar vervoer naar de binnenstad gaan. Nabij het station ligt het stadion van FC Groningen en het mediapark.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Populaire attracties in Groningen

Martinitoren

Met 96.8 meter hoogte staat de Martinitoren op plaats 6 van hoogste kerktorens in Nederland. Vanaf de top van de meer dan 500 jaar oude toren heb je zicht over heel Groningen. Binnenin de kerk staat een orgel uit 1480, een van de bekendste barokorgels ter wereld.

Groninger Museum

Met circa 200.000 bezoekers per jaar is het Groninger Museum een van de meest bezochte attracties van Groningen. Het gebouw zelf is al een kunstwerk en biedt onderdak aan moderne kunst, oudheden en vernieuwende tentoonstellingen.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips

Meer tips voor een gratis dagje uit