Gratis dagje uit in Den Bosch

‘s-Hertogenbosch, de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant, is vooral bekend om de heerlijke Bossche Bollen. Maar de stad heeft meer: oude vestingwerken, de Binnendieze en de beroemde Sint Jan. Ook is de stad bekend van de kunstenaar Jheronimus Bosch, ook wel bekend als Jeroen Bosch.

Deel dit artikel op:

Gratis dagje uit in Den Bosch

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis uitjes in Den Bosch

Parkeren in Den Bosch

De Vliert

Binnen 10 minuten gratis met de bus naar het centrum van Den Bosch? Dat kan. Voor slechts 4 euro per dag parkeer je de auto op het P+R de Vliert. U kunt hier ook een gratis fiets lenen.

Paleiskwartier

Op loopafstand van het centrum kun je de auto parkeren in het 1000 parkeerplek tellende Paleiskwartier.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Populaire attracties in Den Bosch

De Binnendieze

De Binnendieze zijn een aantal wateren in de binnenstad van Den Bosch. Veel van deze stromen zijn overkluisd met huizen en daardoor vallen ze niet al te veel op. Een boottocht op de Binnendieze verteld je meer over de geschiedenis en vaar je onder de binnenstad door.

Noord-Brabants Museum

Het Noord-Brabants Museum verteld je meer over de oude en hedendaagse kunst en cultuur van Noord-Brabant.Zo kun je vondsten uit de Romeinse tijd bekijken en is er volop aandacht voor Jheronimus Bosch, een van de bekendste kunstenaars uit de omgeving.

Jheronimus Bosch Art Center

In de voormalige Sint-Jabobskerk zit het Jheronimus Bosch Art Center, ook wel het Jeroen Bosch Art Center genoemd. In het museum zijn replica’s van de in Den Bosch geboren Jeroen Bosch te bekijken. Vanaf de toren van de Sint-Jabocskerk heb je een prachtig uitzicht over ‘s-Hertogenbosch.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips