Gratis dagje uit in Lelystad

Lelystad is de hoofdstad van de provincie Flevoland en met ruim 75.000 inwoners de tweede stad van de provincie. Net als Almere is Lelystad een jonge stad, de eerste bewoners kwamen in 1967. Doordat architecten de kans kregen een complete stad te ontwerpen, heeft Lelystad moderne en veel bijzondere gebouwen. Ook is er veel ruimte voor recreatie, water en toerisme.

Deel dit artikel op:

Gratis dagje uit in Lelystad

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis uitjes in Lelystad

Parkeren in Lelystad

In Lelystad zijn voldoende parkeerplaatsen voor kort- en lang parkeren. Parkeer bijvoorbeeld de auto op een parkeerterrein op de Batavia Haven of bij Bataviastad met een gunstig dagtarief van € 3,00. Met het openbaar vervoer kom je eenvoudig in het centrum.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Populaire attracties in Lelystad

Aviodrome

Leer alles over de geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart in Aviodrome. Dit museum ligt in een grote hangar op het vliegveld van Lelystad, Lelystad Airport. Bekijk de eerste vliegtuigen van Fokkers en zie in welke vliegtuigen ze in de tweede wereldoorlog vlogen. Ook staat er een grote Boeing 747 en de beroemde DC-2 ‘Uiver’.

Bataviawerf

Aan het Markermeer, naast Bataviastad, ligt het Bataviawerf. Beleef de 17e-eeuw en bezoek de authentieke reconstructie van het VOC-schip, de Batavia. Op het schip hoor je stoere verhalen van het leven van zeeheld Michiel de Ruyter. Bekijk daarnaast ook de beeldsnijderij en de zeilmakerij.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips

Meer tips voor een gratis dagje uit