Gratis dagje uit in Maastricht

Maastricht is de grootste stad in het Zuiden van het land. De stad voelt on-Nederlands aan door de heuvels in de omgeving en de historische binnenstad vol kerken en oude gebouwen. Maastricht is populair vanwege de vele terrasjes en eetgelegenheid die graag willen proeven van het bourgondisch leven.

Deel dit artikel op:

Gratis dagje uit in Maastricht

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis uitjes in Maastricht

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Parkeren in Maastricht

Parkeergarage Plein 1992 wordt door veel toeristen gebruikt om Maastricht te verkennen. De garage ligt op vijf minuten loopafstand van het centrum, waarbij je middels een brug de Maas kunt oversteken. Er zijn bijna 500 parkeerplekken met een maximaal dagtarief van € 13,00.

Populaire attracties in Maastricht

Bonnefantenmuseum

Het Bonnefantenmuseum is een museum gelegen aan de Maas in een opvallend gebouw. Het museum heeft een collectie aan oude, moderne en hedendaagse kunst en bezit een schitterende collectie aan middeleeuwse beeldhouwkunst. Het gebouw is ontworpen door de Italiaanse architect, Aldo Rossi, en ligt in de wijk Céramique die met bruggen is verbonden aan het centrum.

Vrijthof

Wie Maastricht zegt, zegt het Vrijthof, het bekendste plein van de stad. Het Vrijthof is een groot plein omringt door historische gebouwen en twee grote kerken: de Sint Servaaskerk en de Sint Janskerk met de rode toren. Het plein wordt ook regelmatig gebruikt voor optredens, zoals het jaarlijkse optreden van André Rieu.

Grotten Sint-Pietersberg

Ontdek de eeuwenoude mijngangen in de Sint Pietersberg aan de rand van Maastricht. Een gids neemt je mee ondergronds waar geen licht, geluid en geuren zijn en bereik met de buitenwereld onmogelijk is. In de gangen zijn bijzondere fossielen gevonden en zelfs Napoleon heeft er een voet in gezet. Op de Sint Pietersberg zelf kun je heerlijk wandelen rondom het oude fort of op zoek naar de grootste uil van Europa, de oehoe.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips