Gratis dagje uit in Leeuwarden

De hoofdstad van Friesland is een stad van ongeveer 100.000 inwoners. De Culture Hoofdstad van 2018 staat vol monumenten en historische gebouwen. Ook is Leeuwarden de start- en finishplaats van de Elfstedentocht. In de zomer bruist de binnenstad met de volle terrassen en parken.

Deel dit artikel op:

Gratis dagje uit in Leeuwarden

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis uitjes in Leeuwarden

Parkeren in Leeuwarden

Zaailand

Op loopafstand van de binnenstad en het Fries Museum ligt parkeergarage Zaailand met een maximaal parkeertarief van € 8,00 per dag. De garage is 24 uur per dag open, ook op zon- en feestdagen.

Transferium

Goedkoop parkeren in Leeuwarden kan op de Transferium parkeerplaatsen van de WTC-Expo en Kalverdijkje. De parkeerplaatsen worden aangegeven op de matrixborden. Vanaf de parkeerplek kun je met het openbaar vervoer eenvoudig naar het centrum.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Populaire attracties in Leeuwarden

Aqua Zoo Friesland

Aque Zoo Friesland is een dierentuin aan de oostkant van Leeuwarden. Het park is begonnen als opvang voor otters en is inmiddels uitgegroeid tot park voor watergebonden dieren. Aque Zoo Friesland biedt onderdak aan onder andere ijsberen, zeehonden en kangoeroes.

Fries Museum

Het Fries Museum gaat over de Friezen en Friesland en de strijd tegen het water. Het laat meer zien over de elf steden en het platteland. De collectie bevat meer dan 173.000 voorwerpen, van textiel tot moderne kunst en van oude kunst tot archeologische vondsten.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips

Meer tips voor een gratis dagje uit