Gratis dagje uit in Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is een van de meest populaire bestemmingen onder de toeristen, zowel uit Nederland als het buitenland. Een dagje Amsterdam kan vaak uitlopen tot een duur dagje uit met dure attracties, terrasjes en parkeerplekken. Buiten het feit dat de hele binnenstad van Amsterdam een openluchtmuseum aan cultuur is, zijn er ook goedkope manieren om de dag door te komen. Bekijk hieronder tips voor een gratis dagje uit.

Deel dit artikel op:

Gratis dagje uit in Amsterdam

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis uitjes in Amsterdam

Parkeren in Amsterdam

Met bijna 1400 plaatsen is de parkeerplaats onder Oosterdok de grootste parkeerplaats van Amsterdam. Bij een dagje uit in Amsterdam kan dit ook de goedkoopste zijn. Zo betaal je tot 5 uur lang parkeren normaal uurtarief, maar parkeer je tussen de 5 en 24 uur, dan betaal je slechts 13 euro (zomer 2016). De parkeerplek ligt op loopafstand naar centraal station en de Dam.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Populaire attracties in Amsterdam

Rondvaart door de grachten

Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder rondvaart. Verspreid door de stad kun je instappen voor een rondvaart door de Amsterdamse grachten om de stad van een andere kant te bekijken. Door de vele boten, is het op het water soms net zo druk als op de weg!

Rijksmuseum

Een van de beroemdste schilderijen van de wereld is te bekijken in het Rijksmuseum aan het Museumplein. Alleen voor de Nachtwacht is een bezoek aan het museum het waard! Bekijk pronkstukken uit de eeuwenlange geschiedenis van Nederland.

Madame Tussaud

In hartje Amsterdam op de Dam zit Madame Tussaud gevestigd in een eeuwenoud gebouw. Ontmoet je helden als wassenbeeld en kom meer te weten over de celebrities. Filmsterren, zangers, modellen en leden van het Koninklijk Huis. Je ziet ze allemaal!

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips

Meer tips voor een gratis dagje uit