Gratis dagje uit in Assen

De hoofdstad van Drenthe, Assen, ligt in het noorden van de van provincie. De stad telt bijna 70.000 inwoners en is daarmee de tweede stad van Drenthe, na Emmen. Net als vele andere steden in Nederland heeft Assen een historische binnenstad met water. Ook buiten Nederland is Assen een bekende stad vanwege het circuit, TT Assen.

Deel dit artikel op:

Gratis dagje uit in Assen

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis uitjes in Assen

Parkeren in Assen

Onder het theater de Nieuwe Kolk, op loopafstand van de binnenstad, ligt de gelijknamige parkeergarage met ruim 500 plekken. De parkeergarage is 24 uur per dag geopend en heeft ook meerdere oplaadpunten voor elektrische auto’s. De garage hanteert een maximaal dagtarief van 5 euro.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Populaire attracties in Assen

Drents Museum

Het Drents Museum heeft een grote collectie aan prehistorische objecten, zoals mammoetbotten en opgravingen uit hunebedden. Ook zijn er verschillende veenlijken te vinden, zoals het meisje van Yde en het paar van Weerdinge. Het museum bevat onder andere werken van Vincent van Gogh, Jan Toorop en Chris Lebeau die zijn opgesteld in de collectie Nederlandse kunst- en kunstnijverheid 1885-1935.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips

Meer tips voor een gratis dagje uit