Gratis dagje uit in Almere

Almere is is grootste stad van Flevoland en een van de nieuwste steden van Nederland. Geen historische binnenstad, want het eerste gebouw stond er pas in 1976. De stad wordt gedomineerd door moderne architectuur, waarbij architecten de kans kregen een compleet nieuwe stad te ontwerpen. Almere is onderverdeeld in verschillende wijken, als Almere-Buiten, Almere-Stad en Almere-Haven. Gratis dagje uit in Almere? Bekijk onderstaande tips.

Deel dit artikel op:

Gratis dagje uit in Almere

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis uitjes in Almere

Parkeren in Almere

Parkeren in Almere kan in een van de vele parkeergarages die rondom het centrum zitten. De meeste parkeergarages werken met een maximaal dagtarief van ongeveer 10 euro. Goedkoper parkeren kan in Almere Buiten, waarbij je met het openbaar vervoer eenvoudig naar het centrum komt.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Populaire attracties in Almere

Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen is een uniek natuurgebied in Europa en ligt tussen de tweede grotere steden van Flevoland, Almere en Lelystad. Het gebied bevat moerassen, rietvlaktes en ruige graslanden. Ook zijn er veel waterplassen te vinden, waardoor er talloze vogels zich hier hebben gevestigd. Maak kennis met de bijzondere natuur met een wandel- of fietstocht en kom oog in oog met de ganzen, aalscholvers, reeën, hazen, vleermuizen, vlinders of vossen.

Veiligheidsmuseum

Het PIT Veiligheidsmuseum geeft je een kijkje in de wereld van politie, brandweer en ambulance. In het museum leer je meer over de geschiedenis van veiligheid en zijn er interactieve spellen en workshops. Er is onder andere een bijzondere collectie aan historische wagens, een wapenkluis, een onderzoekscentrum en een meldkamer.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips