Tips voor een stedentrip naar Madrid

Een stedentrip naar Madrid is de de ideale vakantie om kennis te maken met de hoofdstad van Spanje. Op deze pagina zetten we de beste tips op een rijtje voor een stedentrip naar Madrid.

Deel dit artikel op:

Tips voor een Stedentrip naar Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Tips voor een stedentrip naar Madrid

Een stedentrip naar Madrid, waar zullen we beginnen? Madrid is een leuke en eenvoudige bestemming met het vliegtuig. En niet onbelangrijk, het is zeker betaalbaar!

Er gaan rechtstreekse vluchten van bijvoorbeeld Amsterdam of Eindhoven naar Madrid. Ook vluchthavens in België en Duitsland vliegen rechtstreeks. Je aankomst is op vliegveld Barajas, het grootste vliegveld van Madrid en zelfs van heel Spanje. Vliegveld Barajas ligt aan de rand van de stad, in de gelijknamige wijk. Vanaf hier begint je stedentrip in Madrid.

Wat te doen tijdens een stedentrip?

Ben je op stedentrip in Madrid voor een paar dagen? Bezoek dan de meest populaire bezienswaardigheden, zoals Puerta del Sol en Plaza Mayor. Andere populaire toeristische attracties zijn het Prado Museum en het Park Retiro. Breng ook een bezoekje aan het Koninklijk Paleis. Tip: koop je kaarten vooraf online, dit scheelt een lange wachtrij voor het paleis!

Avontuurlijke stedentrip

Op zoek naar iets meer avontuur? Maak een ritje met de kabelbaan en bezoek het grootste stadspark van de stad, Casa de Campo. Wil je meer thrill? Maak een uitstapje naar het attractiepark Parque Warner Madrid of breng een bezoek aan Parque de Atracciones.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Onze tips

Wat te doen in Madrid?

Lees verder

13 top bezienswaardigheden

Lees verder

Tips voor slecht weer

Lees verder

Overnachten in Madrid

Lees verder

Over Madrid

Nog even kort over Madrid: Madrid is de hoofdstad van Spanje en tevens de stad met de meeste inwoners van het land. De zon schijnt er vaak en in de zomer kan de temperatuur oplopen tot wel 40 graden, maar wees niet bang, afkoeling kun je er genoeg vinden!

Madrid heeft ongeveer 3 miljoen inwoners en ligt midden in Spanje op de Spaanse Hoogvlakte. Er zijn veel bezienswaardigheden, waaronder het bekende plein Puerta del Sol, Plaza Mayor of bezoek Gran Via, het Spaanse Broadway. Loopt de temperatuur op? Bezoek dan één van de vele parken die de stad rijk is. Maak een boottochtje in Park Retiro of koel af in een fontein in Madrid Rio. Ook vind je in Madrid Rio een stadsstrand, waar je kunt zonnen aan rivier de Manzanares.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Met de metro door Madrid

De meeste bezienswaardigheden en activiteiten in Madrid zijn ideaal te bereiken met de metro. Bekijk alle metrolijnen en bereid je alvast voor op het metronetwerk van de stad!

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips