Gratis dagje uit in Rotterdam

Gratis dagje uit in Rotterdam

De tweede stad van Nederland qua inwoners, Rotterdam, staat vooral bekend om de moderne architectuur en de hoge gebouwen, ook wel het New York van Nederland genoemd. De Maasstad staat internationaal bekend als havenstad en ligt aan de Nieuwe Maas, die ook door de stad loopt. De stad is op allerlei manieren te ontdekken: via de lucht, via het water en op de grond.

Zomercarnaval

In de zomer staat het centrum van Rotterdam in het teken van tropische sferen tijdens het Zomercarnaval. Meer dan 2500 dansers, 25 carnavalsgroepen en 30 praalwagens doen jaarlijks mee aan dit evenement. Tijdens de straatparade wordt er een route gelopen van 2.5 km met dansers en danseressen van verschillende culturen en nationaliteiten.

Nationale Museumweek

Tijdens de Nationale Museumweek zijn veel musea gratis geopend voor het publiek. Ook in Rotterdam zijn er veel deelnemende musea: Wereldmuseum Rotterdam, het Natuurhistorisch Museum, Kunsthal en het Jenevermuseum, Het Nieuwe Instituut, Rotterdams Radio Museum, Chabot Museum, Mariniersmuseum, Museum Boijmans van Beuningen, Museum Rotterdam, Belasting & Douane Museum, Nederlands Fotomuseum en het Maritiem Museum Rotterdam.

Metropolis

Metropolis is een gratis festival wat jaarlijks wordt gehouden in het Zuiderpark. Sinds de eerste editie in 1988 staat het festival in het teken van diverse muziekgenres door bandjes die relatief onbekend zijn en later doorbreken.

Dag van de architectuur

De Dag van de Architectuur is een nationaal evenement waar gebouwen uit heel Nederland zich openstellen voor het publiek. In Rotterdam, de stad van de architectuur, stellen meer dan 30 gebouwen zich open voor bezoekers waar je normaal niet zo snel komt. Vanaf de hoge gebouwen als de First Rotterdam (130 meter hoog) en het WTC Rotterdam (90 meter hoog) heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Markthal

De in 2014 geopende Markthal is een overdekt gebouw met inpandige marktkramen. In de Markthal zijn tientallen eetgelegenheden uit alle windstreken. Ook herbergt het gebouw appartementen, winkels en horecagelegenheden.

Parkeren in Rotterdam

Markthal

Parkeren in hartje Rotterdam kan onder de Markthal. De parkeergarage heeft 1100 parkeerplaatsen. Het ligt op loopafstand van Station Blaak en het winkelgebied.

Museumpark

Onder het Museumpark ligt de gelijknamige parkeergarage met zo’n 1100 plaatsen. In de omgeving van park zijn grote musea te vinden als de Kunsthal en Museum Boymans van Beuningen. Ook kun je vanuit hier makkelijk een bus of tram pakken naar het centrum.

Populaire attracties in Rotterdam

Euromast

De in 1960 geopende Euromast is de hoogste toren in Nederland die open is voor het publiek. Vanaf de toren kun je heel Rotterdam van boven bekijken en op een zonnige dag zijn zelfs Den Haag en Amsterdam te zien. Wil je een keer overnachten op bijna 100 meter hoogte? Dat kan in de twee hotelsuites die gevestigd zijn in de Euromast.

Blijdorp

De oudste dierentuin van Nederland, Blijdorp, ligt in hartje Rotterdam. Het park wordt door vele gezien als een van de mooiste dierentuinen van Nederland en staat vooral bekend om het aquarium, Oceanium en de tropische vlindertuin, Amazonica. Blijdorp is verdeeld in twee gebieden en wordt gescheiden door een spoorlijn.