Gratis dagje weg/uit in Den Haag

Gratis dagje uit in Den Haag

In de hoofdstad van Zuid-Holland zit onze regering gevestigd. De Koninklijke stad aan zee heeft een lange geschiedenis vol wereldleiders en historische gebeurtenissen. Tegenwoordig is Den Haag een van de meest populaire badplaatsen (Scheveningen) en staat de binnenstad bekend om de vele monumentale gebouwen en standbeelden.

Het strand van Scheveningen

Uitwaaien of zonnen, het kan allemaal op het strand van Scheveningen. Het drie kilometer lange strand met meer dan 50 strandpaviljoens is een populaire bestemming voor dagjes mensen en vakantiegangers. Ook staat het strand van Scheveningen bekend om de pier, waar in 2016 een reuzenrad op wordt gebouwd. Het strand van Scheveningen is makkelijk te bereiken vanaf Den Haag met openbaar vervoer of de auto.

Binnenhof

Het centrum van de Nederlandse politiek ligt bij het Binnenhof in centrum Den Haag. Het gebouw is wellicht het oudste parlementsgebouw van Europa en biedt onderdak aan de tweede kamer en de minister-president, het torentje. Rondom het Binnenhof liggen de Hofvijver en het Mauritshuis. Een bekend gebouw op het Binnenhof is de Ridderzaal, die wordt gebruikt voor bijzonderheden als Prinsjesdag en huldigingen.

Japanse Tuin (Clingendael)

Op landgoed Clingendeal, vlakbij Huis ten Bosch in het Haagse Bos, ligt de Japanse Tuin. In de tuin zijn zeldzame bomen, perkjes, wateren en vijvers te zien in Japanse sferen. Het is de oudste Japanse tuin in Nederland en is vanwege de kwetsbaarheid slechts 8 weken per jaar geopend.

Haagse Passage

Een echte attractie is het niet, maar de Haagse Passage is een van de mooiste en oudste winkelpassages van Nederland. De architect van de passage, gebouwd tussen 1882 en 1885, heeft zich laten inspireren door gebouwen in Parijs en heeft een luxe en open karakter. Het is oorspronkelijk gebouwd voor de meest exclusieve winkels, maar tegenwoordig biedt het onderdak aan allerlei merken en soorten winkels.

Paleistuin

Tussen paleis Noordeinde, de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Archief ligt de Paleistuin, gebouwd aan het begin van de zeventiende eeuw door Frederik Hendrik, de zoon van Willem van oranje. Tegenwoordig is het een toegankelijk park voor wandelaars of voor een picknick. Waan je even in de tijd van Prinsen en Prinsessen tussen de eeuwenoude bomen, bloemengazons en kunstwerken.

Parkpop

Parkpop is een gratis festival wat zich jaarlijks afspeelt in het Zuiderpark. De eerste editie in 1981 zorgde voor 15.000 bezoekers en is inmiddels uitgegroeid tot boven de 200.000 bezoekers per festival. Het is een van de grootste gratis popfestivals van Europa en de grootste van Nederland.

Vuurwerkfestival

Aan de boulevard van Scheveningen wordt jaarlijks een van de meest spectaculaire festivals van Nederland gehouden, het Vuurwerkfestival. Verspreid over meerdere dagen laten verschillende landen indrukwekkende vuurwerkshows zien die vanaf het strand of de boulevard goed zichtbaar zijn.

Parkeren in Den Haag

Centraal Station New Babylon

Met zo’n 950 parkeerplekken is de parkeergarage bij Centraal Station een aantrekkelijke plek om uw dag in Den Haag te beginnen. De garage ligt centraal gelegen tussen winkelcentrum New Babylon, Malieveld en het centraal station. Ook ben je binnen enkele minuten wandelen in het centrum of het Binnenhof.

Veerkaden

De parkeergarage Veerkaden heeft zo’n 900 plekken en ligt op loopafstand van het winkelcentrum, de Nieuwe Kerk en het Spui.

Populaire attracties in Den Haag

Madurodam

Het kleinste dorp van Nederland, Madurodam, ligt tussen Den Haag en Scheveningen in en trekt jaarlijks zo’n 600.000 bezoekers. In Madurodam staan ruim 700 op schaal gemaakte bekende gebouwen in Nederland, zoals de Erasmusbrug, de Domtoren en Schiphol. Naast gebouwen rijden er auto’s, vliegen er vliegtuigen en varen er boten door de miniatuurstad.

Drievliet

Attractiepark Drievliet heeft meer dan 35 grote attracties en shows en ligt in Rijswijk, nabij Den Haag. Begonnen als buitenplaats met tuinen is het park uitgegroeid tot modern pretpark met vele attracties. Kinderen tot 1 meter lengte hebben gratis toegang tot het park.