Gratis dagje weg/uit in Vlissingen

Gratis dagje uit in Vlissingen

Lekker uitwaaien op de langste zeeboulevard van Nederland? Het kan in Vlissingen! Vlissingen is een stad met zo’n 33.000 inwoners en ligt aan de oevers van de Westerschelde. De grote containerschepen komen vlak langs de indrukwekkende torens van de boulevard en het strand. De bekendste oud-inwoner is zeeheld Michiel de Ruyter, waar een van de drie boulevards naar is vernoemd.

Rescue Vlissingen

Rescue Vlissingen is een spectaculair evenement over hulpverlening. Op de boulevards van de stad komen alle soorten hulpverlening aan bod: op het water, in de lucht en op het land. Zo worden er branden geblust, reddingsacties met een helikopter, vliegshows en kun je zelf ook deelnemen aan het evenement.

Zee en het strand

Zo van de stad het water in, het kan allemaal in Vlissingen. Vlissingen heeft 6 stranden: het Badstrand, Nollestrand, Duinstrand, Westduin, Ritthem en het Klootstrand. Perfect voor een sportief of relax dagje strand! Langs de hele kunstduin zijn er strandpaviljoens. Ook zijn er het hele strandseizoen een strandwachten aanwezig.

Waterspeeltuin de Meerpaal

Op enkele kilometers van Vlissingen af ligt waterspeeltuin de Meerpaal. Deze speeltuin met het thema water bevindt zich op Vakantiepark de Meerpaal, maar is voor iedereen gratis te bezoeken. In het midden staat een groot VOC-speelschip met glijbanen en andere waterelementen. Ouders kunnen op het terras van de naastgelegen brasserie een oogje in het zeil houden.

Bevrijdingsfestival Vlissingen

Net als in veel andere steden in Nederland, heeft ook Vlissingen een eigen bevrijdingsfestival. Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt ieder jaar gehouden op 5 mei in het centrum van Vlissingen. Verspreid door de binnenstad, zoals de Oude Markt en het Bellamypark staan diverse podia met lokale en nationaal bekende artiesten.

de Boulevard

De ruim twee kilometer lange boulevard van Vlissingen bestaat uit drie gedeelten die alle drie vernoemd zijn naar een Zeeuwse zeeheld: Boulevard Ruyter, Boulevard Bankert en Boulevard Evertsen. Op de boulevard vind je grote torens en gezellige terrasjes. Ook heb je een geweldig uitzicht over zee en natuurlijk het strand waar het op een zomerse dag gezellig druk is.

Parkeren in Vlissingen

Parkeergarage de Fonteyne

Parkeergarage de Fonteyne heeft 300 parkeerplaatsen en de plekken zijn vrij ruim. De garage is 24 uur per dag geopend en ligt op loopafstand van het centrum, het strand en de boulevard. Adres: Spuistraat 80g, 4381 HR Vlissingen.

Populaire attracties in Vlissingen

MuZEEum

Het Muzeeum in Vlissingen vertelt de maritieme geschiedenis van Zeeland. Van de tijd van de VOC tot aan de hedendaagse scheepvaart. Vlissingen is al eeuwen onlosmakelijk verbonden aan de zee en het museum, gevestigd in panden uit diverse eeuwen, laat in vier thema’s meer zien over de geschiedenis, het hedendaagse en de toekomst van de mens en de zee.