Gratis dagje weg/uit in Utrecht

Gratis dagje uit in Utrecht

De hoofdstad van de gelijknamige provincie wordt vaak als het middelpunt van Nederland gezien en is de vierde stad van Nederland met een inwonersaantal van rond de 340.000. De icoon van de stad, de Dom, is de hoogste kerk van Nederland en het tevens het hoogste gebouw van Utrecht. Utrecht staat bekend als studentenstad met de vele hoge scholen en universiteiten.

Stadsboerderij Gagelsteede

Stadsboerderij Gagelsteede is een kinderboerderij en een speeltuin. Kinderen kunnen zich uitleven in de ontdektuin met het bouwen van hutten of met het plukken van fruit. In de speelweides zijn dieren te vinden als konijnen en geiten. Ook mogen kinderen helpen met het voeren van de dieren.

Molenerf de Ster

Altijd al benieuwd geweest hoe een molen werkt en er van binnen uit ziet? Bij Molen de Ster op loopafstand van het centraal station worden er elke zaterdag rondleidingen gegeven met uitleg over de werking van de molen. De molen staat op een eiland nabij het Molenpark.

Kruideniersmuseum Utrecht

Bij het Kruideniersmuseum waan je je bij binnenkomst direct terug in de tijd. Het museum, ook wel bekend onder het Betje Boerhavemuseum, bestaat uit een sfeervolle winkel en een tentoonstellingsruimte. Het is gevestigd in een 17e eeuw huisje in de binnenstad van Utrecht en wordt draaiende gehouden door de verkoop in de winkel en giften.

Strand Oog in Al

Aan de Kanaalweg vindt je een van de meest verrassende stukjes van Utrecht, het stadsstrand Oog in Al. Op een zonnige dag kun je heerlijk genieten aan het water van de Amsterdam-Rijnkanaal. Er is een horecagelegenheid voor een hapje en een drankje en er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een buitenbioscoop.

Wilhelminapark

Het Wilhelminapark ligt tussen De Uithof en de binnenstad en is populair onder de studenten die richting het centrum fietsen. Het park, ontworpen in Engelse landschapsstijl, is geopend in 1898 en wordt omringt door herenhuizen. Er is een theehuis en er staan meerdere kunstwerken. Ook staat er een standbeeld van koningin Wilhelmina, de naamgever van het park.

Parkeren in Utrecht

Grifthoek

Op loopafstand van het winkelgebied ligt parkeergarage Grifthoek met zo’n 320 parkeerplekken. De garage ligt iets verder van het centrum, maar is daardoor wel een stuk goedkoper dan garages die dichterbij liggen. Uitrijden is 24 uur per dag mogelijk.

Adres: Wittevrouwensingel 96, 3514 AL Utrecht

Populaire attracties in Utrecht

Domtoren

De Domtoren is de hoogste kerktoren van Nederland, met zijn 122 meter kun je vanaf de top genieten van een prachtig uitzicht. Het is bij helder weer mogelijk om de hele stad en de regio te zien vanaf de top.

Het Spoorwegmuseum

In het Spoorwegmuseum leer je meer over de 175 jaar geschiedenis van de treinen. Je reist terug in de tijd in oude locomotieven of met De Vuurproef, een 4D-simulator. Er is onder andere een stationsgebouw, wachtkamers en een restauratiezaal.