Gratis dagje weg/uit in Amersfoort

Gratis dagje uit in Amersfoort

Amersfoort is de tweede stad van de provincie Utrecht met zo’n 150.000 inwoners. De binnenstad van Amersfoort bestaat uit eeuwenoude gebouwen met smalle steegjes en gezellige pleinen. Bezoek ook eens het Mondriaanhuis, het geboortehuis van Piet Mondriaan en sluit af met een van de lokale biertjes die in Amersfoort worden gebrouwen.

Verkeerstuin

In de Verkeerstuin kunnen kinderen van 3 tot 12 jaar overdekt spelen en skelteren. Op deze manieren maken ze kennis met de verkeersregels en leren ze rekening houden met de mede weggebruikers. Vrijwilligers en ouders kunnen een oogje in het zeil houden.

Natuurspeelplaats Schothorst

Tussen zonsopgang en zonsondergang kunnen kinderen spelen op de grootste natuurspeelplaats van Amersfoort en is gelegen in Park Schothorst. De speelplaats is ingericht door en voor kinderen en kunnen op een spelende wijze kennis maken met de natuur door gebruik te maken van een van de vele natuurelementen die er liggen. Het populairste element is de waterpomp, waarmee water gepompt kan worden door de zelfgemaakte geulen.

Landschap Arkemheen – Eemland

Maak kennis met Nationaal Landschap Arkenheem – Eemland. Dit bijzondere stukje natuur met een typisch karakter wordt doorkruist door rivier de Eem, de enige rivier in Nederland met zijn oorsprong en monding binnen de landsgrenzen. Je vindt hier onder andere verschillende vogelkijkhutten en een pontje die fietsers naar de overkant brengt. Maak een wandeling, fietstocht of een boottocht en geniet van de verre uitzichten, vlakke weilanden en veenlanden.

Het Groene Huis

Leer meer over Landgoed Schothorst en de natuur in en om Amersfoort in Het Groene Huis. In het bezoekerscentrum is veel informatie te vinden en kun je meer ontdekken en leren over de natuur en duurzaamheid. Voor volwassenen zijn er groen cursussen voor tuinieren en themalessen. Ook voor scholen is er genoeg te leren en te doen, bijvoorbeeld via een ontdektocht of een themales.

Parkeren in Amersfoort

Met zo’n 350 parkeerplekken en 2,50 euro per uur is parkeergarage Flintmarkt de meest voordelige parkeerplaats rondom de binnenstad. Flintplein is prima te bereiken en heeft 3 parkeerlagen. Adres: Walikerstraat 14, 3811 WT Amersfoort.

Populaire attracties in Amersfoort

Mondriaanhuis

De bekende schilder Piet Mondriaan is geboren in Amersfoort en heeft er acht jaar gewoond. In zijn geboortehuis zit tegenwoordig het Mondriaanhuis gevestigd, een museum voor constructieve en concrete kunst. Er is onder andere een tentoonstelling over Mondriaan en zijn enkele van zijn eerste werken te bewonderen.

DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort ligt aan de rand van de stad en trekt zo’n 650.000 bezoekers per jaar en heeft meer dan 100 verschillende diersoorten. Het park, vooral populair onder jonge gezinnen, wordt onderverdeeld in verschillende themagebieden waaronder het DinoPark, de Grote Wildernis en de Stad der Oudheid.