Tips voor een goedkoop dagje uit

Kortingen

Veel musea, attractieparken, dierentuinen en andere populaire activiteiten maken gebruik van kortingen en acties om bezoekers te lokken. Kijk voor het bezoek eens op ANWB of op VakantieVeilingen of er op dit moment korting is en bespaar soms wel tot tientallen euro’s. Ook supermarkten maken gebruik van acties voor een goedkoop dagje weg.

Goedkoop naar het museum

Ga je vaak naar het museum? Bespaar tot tientallen euro’s per jaar door een Museumkaart te kopen. Veel musea zijn aangesloten bij Museumkaart en hierdoor kun je gratis of met korting een bezoek brengen.

Goedkoop parkeren

Goedkoop parkeren kan vaak bij een P+R aan de rand van de stad. Soms zijn de parkeerplaatsen gratis of kost het slechts een paar euro per dag. Bij veel van zulke parkeerplaatsen is een openbaar vervoer verbinding naar het stadscentrum.

Schatzoeken met GPS

Ga met behulp van GPS op zoek naar mooie onverwachte plekken in steden of in de natuur. Ga Geocachen! Geocachen is schatzoeken waarbij je gebruik maakt van je telefoon of GPS apparaat. Er zijn in Nederland zo’n 40.000 mensen actief met het spel en er zijn meer dan 35.000 caches verstopt.

Stadsparken

Geniet van de rust in een van de vele stadsparken die Nederland rijk is. Ga heerlijk picknicken of maak een wandeling tussen de oude bomen, fonteinen en perkjes. In veel parken zijn speeltuinen voor kinderen te vinden en is er vaak een horecagelegenheid.

Tips gratis dagje uit strandwandeling
Tips goedkoop dagje uit boswandeling
Tips goedkoop dagje uit Stadsparken