Gratis dagje uit/weg in Zwolle

Gratis dagje uit in Zwolle

Hanzestad Zwolle heeft een historische binnenstad met verrassende winkels, musea en monumenten. De lange geschiedenis van de handel op het water en spoor laat nog steeds zijn voetsporen na. De vele terrasjes en parken maken van de hoofdstad van Overijssel een bruisende stad. Zwolle staat bij velen bekend om het Bevrijdingsfestival en de IJsselhallen. Gratis dagje uit in Zwolle? Bekijk onderstaande tips.

Doepark Nooterhof

In een oase van rust en groen ligt Doepark Nooterhof. Het idee van het educatieve park komt van Arie Nooter, die mensen graag meer wilde leren over inheemse planten en dieren. Er is onder andere een waterspeeltuin, een Keltische bomencirkel, een totemspeelplaats en een vlindertuin. Ook is er een amfitheater, geschikt voor buitenvoorstellingen.

Historisch Centrum Overijssel

In het informatiecentrum, Historisch Centrum Overijssel, leer je meer over de geschiedenis van Zwolle en de provincie Overijssel. De archieven, boeken, kranten, foto’s en video’s vertellen het verhaal van de Middeleeuwen tot het heden.

Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival in Zwolle wordt elk jaar gehouden in het Wezenlandenpark ter gelegenheid van de bevrijding. Elke editie wordt bezocht door meer dan honderdduizend mensen die de vrijheid vieren onder het genot van muziek en andere culturele activiteiten.

Parkeren in Zwolle

Stationsplein

Parkeergarage Stationsplein ligt bij het station van Zwolle en op loopafstand van de binnenstad. De garage heeft 280 plekken en kost ongeveer 2 euro per uur.

Emmawijk

Parkeergarage Emmawijk ligt dichtbij het centrum van Zwolle en heeft ruim 200 parkeerplekken. Per uur kost het parkeren in deze parkeergarage ongeveer 2 euro met een maximaal dagtarief van 9 euro.

Populaire attracties in Zwolle

Dinoland Zwolle

Kinderen tussen de 2 en 14 jaar kunnen in Dinoland van alles te weten komen over dino’s. Er is een overdekte speeltuin, een klimbos, minigolf en nog meer om te ontdekken.

Stedelijk Museum Zwolle

Het Stedelijk Museum Zwolle is een museum over het cultureel erfgoed van Zwolle. Het bevat een collectie van historische kunstwerken, objecten en voorwerpen uit heel de provincie Overijssel. De collectie en de tijdelijke tentoonstellingen worden in het museum op een eigentijdse manier verteld en tentoongesteld.

Deel dit artikel: