Gratis dagje uit in Enschede

Goedkoop dagje weg in Overijssel? Tips voor een gratis dagje uit in Enschede

Enschede, de stad van Grolsch en van FC Twente, is met zo’n 158.000 inwoners de grootste stad Overijssel en ligt op nog geen 10 kilometer afstand van Duitsland. De gezellige binnenstad van Enschede trekt veel bezoekers en wordt op zaterdagen en vrije dagen overspoelt met Duitsers die van winkelen en terrasjes houden.

FC Twente Museum

Bezoek het museum van de Trots van het Oosten en krijg een goed beeld van de 50 jaar clubgeschiedenis van de Tukkers. Via een chronologische volgorde loop je door de tijd heen. Elk jaar heeft een eigen wand met bijzondere en de meest belangrijke momenten van het seizoen.

Kinderboerderij de Wesseler

In het Wesselerbrinkpark ligt kinderboerderij de Wesseler waar jong en oud met dieren kunnen knuffelen. Er zijn op de kinderboerderij geiten, varkens, schapen, koeien, ezels, een paard, konijnen en cavia’s waar kinderen spelenderwijs kennis kunnen maken met dieren en de natuur.

‘t Klauterwoud

Het Klauterwoud is een bos vol met bomen waar in geklommen kan en mag worden. Kinderen kunnen zich vermaken met onder andere verstoppertje spelen of het bouwen van een schuilhut- of boomhut.

Het Lammerinkswönner

Het Lammerinkswönner is een natuureducatief bezoekerscentrum in een bosrijk gebied in Enschede. Het gemeentelijk bezoekerscentrum is gelegen in een Twents ‘lös hoes’, een type boerderij dat veelal voorkomt in Twente en de Achterhoek.

Recreatiegebied Rutbeek

Het Rutbeek is een groot recreatiegebied net buiten Enschede wat oorspronkelijk werd gebruikt als ontginningsgebied. In het gebied van 120 ha groot vol bossen, water en ligstranden zijn genoeg mogelijkheden te vinden voor een dagje vermaak en ontspanning.

Parkeren in Enschede

In Enschede zijn voldoende parkeerplaatsen. Zelfs op een drukke zaterdag is er altijd wel een plek te vinden in een van de parkeergarages, zoals in de Zuidmolen of de parkeergarage van Heekplein. Parkeergarage van Heekplein ligt onder het centrum en heeft 1650 parkeerplaatsen. De meerdere uitgangen van de garage leiden je direct de binnenstad van Enschede in. (Adres: Boulevard 1945 105, 7511 AM Enschede).

Populaire attracties in Enschede

Rijksmuseum Twenthe

Het Rijksmuseum Twenthe in Enschede is een rijksmuseum voor beeldende kunst. Het museum werd opgericht in 1930 en begon met een collectie van de textielfabrikant Jan Bernard van Heek. In de loop der jaren is de collectie aangevuld met kunstwerken van o.a. andere textielfabrikanten. Het museum trekt jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers.

Tour Grolsch Bierbrouwerij

Wie Enschede zegt, zegt Grolsch. Al eeuwenlang wordt het bier geproduceerd in het oosten, in Enschede en eerder in Groenlo. Tijdens de tour door de brouwerij Grolsch neem je een kijkje in de rijke geschiedenis van het merk, het proces van het brouwen en het bottelen. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om Grolsch te proeven.