Gratis dagje weg/uit in Amsterdam

Gratis dagje uit in Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is een van de meest populaire bestemmingen onder de toeristen, zowel uit Nederland als het buitenland. Een dagje Amsterdam kan vaak uitlopen tot een duur dagje uit met dure attracties, terrasjes en parkeerplekken. Buiten het feit dat de hele binnenstad van Amsterdam een openluchtmuseum aan cultuur is, zijn er ook goedkope manieren om de dag door te komen. Bekijk hieronder tips voor een gratis dagje uit.

Schuttersgallerij

Vlakbij de Kalverstraat vind je de Schuttersgallerij waar je vrij toegangkelijk een kijkje kunt nemen naar 17e-eeuwse schuttersstukken. De Schuttersgallerij is onderdeel van het Amsterdam Museum, maar is apart te bezoeken. Er hangen maar liefst vijftien schilderijen.

Schatkamer in het Stadsarchief

De Schatkamer herbergt een enorme hoeveel informatie over de geschiedenis van Amsterdam. Het brengt u dichtbij de mensen die getuige waren bij belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad. De Schatkamer bestaat uit twee verdiepingen met archieven, collecties en documenten. De toegang is gratis.

Amsterdam Light Festival

Iedere winter wordt de binnenstad van Amsterdam opgelicht door het Amsterdam Light Festival. Kunstenaars uit alle windstreken maken objecten en zetten deze op een bijzondere manier in de schijnwerper. De kunstwerken staan verspreid door het centrum en zijn gratis te bekijken. Het Amsterdam Light Festival wordt gehouden van begin december t/m midden/eind januari.

Uitzichtpunt vanaf Nemo

Volgens Nemo is het dak van het museum het hoogste stadsplein van Nederland. Op dit ‘plein’ heb je een geweldig uitzicht over de stad en er zijn vaak tentoonstellingen te bezichtigen. Even uitrusten van een druk dagje Amsterdam? Bezoek dan het dak waar je heerlijk kunt zitten en bijkomen van de grote stad.

Rondleiding in diamantslijperij

Altijd al benieuwd geweest naar het proces van een diamantslijperij? Bezoek dan eens het Gassan Diamonds. Sinds 1880 worden er diamanten geslepen in een van de grootste slijperijen van Nederland aan de Uilenburgerstraat. Je kunt er een gratis rondleiding krijgen.

Parken in Amsterdam

Het Vondelpark is misschien wel het bekendste park van Nederland en ligt in hartje Amsterdam, dichtbij het Museumplein en het centrum. In het park kun je heerlijk uitrusten, op het terras zitten, zonnen of genieten van het openluchttheater. In dit theater worden iedere zomer optredens gegeven in allerlei genres, waarbij je vaak gratis kunt kijken. Soms wordt er een vrije gift gevraagd.

Parkeren in Amsterdam

Met bijna 1400 plaatsen is de parkeerplaats onder Oosterdok de grootste parkeerplaats van Amsterdam. Bij een dagje uit in Amsterdam kan dit ook de goedkoopste zijn. Zo betaal je tot 5 uur lang parkeren normaal uurtarief, maar parkeer je tussen de 5 en 24 uur, dan betaal je slechts 13 euro (zomer 2016). De parkeerplek ligt op loopafstand naar centraal station en de Dam.

Populaire attracties in Amsterdam

Rondvaart door de grachten

Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder rondvaart. Verspreid door de stad kun je instappen voor een rondvaart door de Amsterdamse grachten om de stad van een andere kant te bekijken. Door de vele boten, is het op het water  soms net zo druk als op de weg!

Rijksmuseum

Een van de beroemdste schilderijen van de wereld is te bekijken in het Rijksmuseum aan het Museumplein. Alleen voor de Nachtwacht is een bezoek aan het museum het waard! Bekijk pronkstukken uit de eeuwenlange geschiedenis van Nederland.

Madame Tussaud

In hartje Amsterdam op de Dam zit Madame Tussaud gevestigd in een eeuwenoud gebouw. Ontmoet je helden als wassenbeeld en kom meer te weten over de celebrities. Filmsterren, zangers, modellen en leden van het Koninklijk Huis. Je ziet ze allemaal!