Gratis dagje weg/uit in Eindhoven

Gratis dagje uit in Eindhoven

Eindhoven, de lichtstad, is de vijfde stad van Nederland met zo’n 225.000 inwoners. De grootste stad van de provincie Noord-Brabant staat bekend om de high tech en innovatieve bedrijven die de stad rijk is en was. Fabriekshallen en kantoorpanden domineren de binnenstad gepaard met nog enkele historische gebouwen, wat zorgt voor een bijzonder contrast.

Van Abbemuseum

Het van Abbemuseum is een toonaangevend museum voor hedendaagse kunst. Het museum heeft een collectie van meer dan 2700 kunstwerken van onder andere Picasso, Beuys en Weiner. Het museum werd geopend in 1936 en is vernoemd naar de oprichter, Henri van Abbe. Het van Abbemuseum is alleen gratis te bezoeken op dinsdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur.

Glow Eindhoven

Lichtstad Eindhoven doet tijdens het evenement GLOW zijn naam eer aan. Via een uitgezette route kun je genieten van tientallen lichtcreaties die verspreid staan door de binnenstad. Jaarlijks komen er meer dan 600.000 bezoekers af op GLOW Eindhoven, waarbij kunstenaars uit binnen- en buitenland hun best doen de mooiste creaties te maken. GLOW Eindhoven staat bekend wegens de vooruitstrevende technieken die gecombineerd worden met licht. Al met al een magisch gezicht!

Speelpark de Splinter

Speelpark de Splinter is een openluchtspeeltuin voor kinderen tot en met 12 jaar. De speeltuin is zeven voetbalvelden groot en er is genoeg te beleven voor ieder kind. Zo zijn er speeltoestellen, een bouwhoek en een speciale hoek voor peuters. Ook is er een kinderboerderij en een (piraten) fort. Ouders/begeleiders kunnen rustig relaxen op de grote picknickweide. Speeltuin de Splinter is op werkdagen gratis te bezoeken.

Genneper Parken

De Gennener Parken is een natuur- en recreatiegebied in Eindhoven en vernoemd naar het buurtschap Gennep. In dit natuurgebied, gelegen aan de riviertjes de Dommel en de Tongelreep, kun je heerlijk wandelen en relaxen. In de Genneper Parken zie je onder andere een watermolen uit de 13e eeuw, een boerderij en bij het park ligt het museum PreHistorische Dorp (Eindhoven Museum). Ook is er een zwemcentrum en een ijsbaan.

Parkeren in Eindhoven

Goedkoop parkeren kan bij parkeerplaats P+R Meerhoven. Voor slechts 3 euro per dag parkeer de auto en ga je met het openbaar vervoer richting het centrum. Een busrit duurt ongeveer 10 minuten en om de 10 minuten stopt er een bus. Onderweg richting het centrum kom je langs het PSV-stadion, winkelcentrum Piazza en het centraal station.

Populaire attracties in Eindhoven

Philips Museum

Phillips is al jaren verbonden met Eindhoven en in een oude fabriek van de elektronica-gigant is een speciaal museum opgericht. Bekijk de ontwikkeling van Phillips in dit museum en zie hoe het bedrijf de wereld veroverde met toonaangevende producten, als de LED-verlichting en halogeen. Niet alleen de geschiedenis, maar ook de toekomst komt aan bod.

PreHistorisch Dorp

Dit archeologisch openluchtmuseum bestaat uit zes tijdperken van de prehistorie tot aan de 80-jarige oorlog. In dit museum is van alles te doen voor jong en oud, zoals boogschieten en boomstamkano varen. Regelmatig overnachten schoolgroepen in het museum en wordt er gekookt op open vuren. Het PreHistorisch Dorp staat ook wel bekend onder Eindhoven Museum.