Gratis dagje weg/uit in Den Bosch

Gratis dagje uit in Den Bosch

‘s-Hertogenbosch, de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant, is vooral bekend om de heerlijke Bossche Bollen. Maar de stad heeft meer: oude vestingwerken, de Binnendieze en de beroemde Sint Jan. Ook is de stad bekend van de kunstenaar Jheronimus Bosch, ook wel bekend als Jeroen Bosch.

De Sint-Janskathedraal is volgens kenners een van de mooiste kerken van Nederland. De kathedrale, die in centrum van Den Bosch staat, is gebouwd tussen 1220 tot 1530 en is het hoogtepunt van de Brabantse Gotiek.

Lees meer

In het ondergrondse informatiecentrum, het Bastioner, wordt het verhaal verteld van de geschiedenis van ‘s’-Hertogenbosch. Het centrum is gevestigd in het Bastion Oranje, een onderdeel van de vestigwerken van de stad. Rondom het Bastioner zie je 500 jaar oude stadsmuren en heb je een mooi uitzicht over het natuurgebied het Bossche Broek.

Lees meer

Het Archeologisch Museum zit gevestigd in het uit 1940 gebouwde Hertogs Gemaal. Het museum ligt op geen kilometer afstand van Den Bosch en laat vondsten zien uit de omgeving. Het gemaal zorgde ervoor dat overtollig water uit de Hertogswetering en de Hoefgraaf de Maas in werd gepompt. Het museum is gratis te bezoeken op elke laatste zondag van de maand (april t/m oktober) van 13.00 tot 17.00 uur.

Lees meer

Parkeren in Den Bosch

De Vliert

Binnen 10 minuten gratis met de bus naar het centrum van Den Bosch? Dat kan. Voor slechts 4 euro per dag parkeer je de auto op het P+R de Vliert. U kunt hier ook een gratis fiets lenen.

Paleiskwartier

Op loopafstand van het centrum kun je de auto parkeren in het 1000 parkeerplek tellende Paleiskwartier.

Populaire attracties in Den Bosch

De Binnendieze

De Binnendieze zijn een aantal wateren in de binnenstad van Den Bosch. Veel van deze stromen zijn overkluisd met huizen en daardoor vallen ze niet al te veel op. Een boottocht op de Binnendieze verteld je meer over de geschiedenis en vaar je onder de binnenstad door.

Noord-Brabants Museum

Het Noord-Brabants Museum verteld je meer over de oude en hedendaagse kunst en cultuur van Noord-Brabant.Zo kun je vondsten uit de Romeinse tijd bekijken en is er volop aandacht voor Jheronimus Bosch, een van de bekendste kunstenaars uit de omgeving.

Jheronimus Bosch Art Center

In de voormalige Sint-Jabobskerk zit het Jheronimus Bosch Art Center, ook wel het Jeroen Bosch Art Center genoemd. In het museum zijn replica’s van de in Den Bosch geboren Jeroen Bosch te bekijken. Vanaf de toren van de Sint-Jabocskerk heb je een prachtig uitzicht over ‘s-Hertogenbosch.