Dominicanenkerk Maastricht

In het centrum van Maastricht vind je een wel heel bijzondere boekhandel: de Dominicanenkerk. Het gotisch kerkgebouw staat aan het gelijknamige plein op loopafstand van het beroemde Vrijthof. Het gebouw is een rijksmonument.

Deel dit artikel op:

Dominicanenkerk Maastricht

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Dominicanenkerk Maastricht

De bouw is begonnen in de 13e eeuw en werd destijds gebruikt als kloosterkerk. In de afgelopen eeuwen heeft de Dominicanenkerk vele functies gekend en is het gebouw meerdere malen gerestaureerd. Na een grote restauratie in 2005 en 2006 werd de kerk omgebouwd tot boekhandel. Het gebouw is nu een populaire bezienswaardigheid in Maastricht: cultuur- en boekenliefhebbers trekken elkaar in deze wel heel bijzondere winkel. Even rustig rond kijken in het gebouw is geen probleem of geniet van een kopje koffie in de koffiecorner.

Omgeving Dominicanenkerk

De Dominicanenkerk ligt in het centrum van Maastricht en staat tussen de vele winkels, terrasjes, restaurants en hotels. Het gebouw staat aan een zijstraat van de populaire winkelstraat, de Grote Straat. Aan de andere kant grenst het plein aan de Helmstraat. De boekhandel ligt op wandelafstand van het bekende plein, het Vrijthof, onder andere bekend van de optredens van Andre Rieu.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Adres

Dominicanerplein 1,
6211 CP Maastricht

Meer gratis uitjes in Maastricht

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Ontdek meer gratis dagjes uit

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips