Gratis dagje weg/uit in Nijmegen

Gratis dagje uit in Nijmegen

De oudste stad van Nederland ligt tussen de Maas en de Waal en heeft een rijke geschiedenis met meer dan 2000 jaar historie. Nijmegen ligt in een relatief glooiend landschap met groene bossen vol bezienswaardigheden en attracties wat de stad populair maakt onder toeristen. De Keizerstad wordt jaarlijks overspoeld met duizenden wandelaars en feestvierders tijdens de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten.

Hortus Nijmegen

Aan de rand van Nijmegen ligt de botanische tuin, Hortus Nijmegen. De tuin is aangelegd tussen 1969 en 1971 en de opvallende ingang bevindt zich in een rotsheuvel met rotsblokken uit de Ardennen. De tuin staat beter bekend onder Hortus Aracadië, maar is sinds 2015 overgegaan in Hortus Nijmegen. Er is een theehuis met verwarmde kas en sinds 2002 worden er regelmatig tuinconcerten gehouden.

Kinderboerderij ’t Boerke

Bij kinderboerderij ‘t Boerke ontdek je het echte boerenleven tussen de geiten, schapen, pony’s en vogels. Op het terrein is een bijenkas waar duizenden bijen elke dag bezig zijn met het maken van honing.

Florapark

In het steilste park van Nijmegen, het Florapark, vindt je Dierenweide Kobus. Er zijn pony’s, geiten, schapen, eenden en een varken die bijna allemaal geaaid willen worden. Ook is er een speeltuin aanwezig. Het Florapark valt op door de grote hoogte verschillen. Er is een hondenveldje, speelweide, trapveld en er zijn volkstuinen te vinden.

Van ’t Lindenhoutmuseum

In de 19e eeuw woonden er in Kinderdorp Neerbosch zo’n 1100 wezen. Op de grond, aan de Westkant van Nijmegen, was een kerk, drukkerij voor kranten en een werkplaats om een vak te leren. Alles gebouwd door en voor de kinderen. Tegenwoordig is het een museum, waarbij de geschiedenis grotendeels bewaard is gebleven. In het van ‘t Lindenhoutmuseum leer je meer over hoe wezen in de vorige eeuw werden opgevangen.

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Wil je meer weten over de 2000 jaar oude historie van Nijmegen? Dan is het Huis van de Nijmeegese Geschiedenis wellicht interessant. In het huis, gevestigd in de Mariënburgkapel, is meer informatie te vinden over de Keizerstad. Ook worden er regelmatig exposities en lezingen gegeven.

Goffertpark Nijmegen

Het Goffertpark is misschien wel het bekendste park van Nijmegen waar grote bands als The Rolling Stones, Rammstein en Bruce Springsteen hebben opgetreden. In het grote stadspark is een openluchttheater, een rosarium, een bos en er zijn verschillende vijvers. De naam komt van een boerderij, de Goffertboerderij, die nog steeds aan de rand van het park staat. Ook het Goffertstadion, het stadion van N.E.C. maakt deel uit van het gebied.

Parkeren in Nijmegen

Eiermarkt

In het centrum van Nijmegen ligt de Eiermarkt. De gelijknamige parkeergarage heeft 350 plekken en ligt dichtbij het Valkhofpark en de Grote Markt.

Populaire attracties in Nijmegen

muZIEum

In muZIEum beleef je de wereld in absolute duisternis. Je zintuigen worden op de proef gesteld in deze unieke ervaring in het donker. In het museum loop je samen met een blinde gids die je helpt te overleven in het donker. Ook krijg je een taststok mee om de weg te vinden.

Amusementspark Tivoli

In Amusementspark Tivoli kunnen kinderen spelen in meer dan 30 attracties en speeltoestellen. Er is een onder andere een achtbaan, botsboten, trampolines en een draaimolen. Ook bij regen is Tivoli geschikt, zo heeft het een binnenspeeltuin met botsauto’s en een spookhuis.