Gratis dagje weg/uit in Borculo

Gratis dagje uit in Borculo

Borculo, de Berkelstad, ligt in het oosten van Nederland in de Achterhoek. De rivier de Berkel loopt door het stadje heen en wordt daarom ook wel het Venetiƫ van de Achterhoek genoemd. In de binnenstad van Borculo staan enkele eeuwenoude panden en de straten herbergen een grote historie.

Alles wat kan rollen staat tentoongesteld op het Brandstof Festival. Dit jaarlijks terugkerend festival trekt altijd veel bezoekers naar de Berkelstad toe. Bekijk de oude, nieuwe en bijzondere voertuigen die opgesteld staan in het centrum. Voor de deelnemende voertuigen is er een toertocht door de omgeving. Tegelijkertijd wordt er op de Veemarkt muziek gespeeld en staan er verschillende koopjeskramen.

Lees meer

Dichtbij het centrum van Borculo ligt recreatiegebied Hambroekplas. Hier kunt u zonnen, vissen, zwemmen of kanoƫn. Voor kinderen zijn er speeltoestellen te vinden. Toegang tot het meer is gratis voor wandelaars en fietsers.

Lees meer

De oudste kerk van Borculo, de Joriskerk, is gebouwd in de 16e eeuw. Oorspronkelijk was de kerk bedoeld als rooms-katholieke parochiekerk, maar werd na de reformatie een protestantse kerk. Na de stormramp in 1925 werd de kerk volledig gerestaureerd en in 1966 als rijksmonument aangewezen. De kerk is vooral in de zomer geopend voor belangstellenden. Ook worden er regelmatig tentoonstellingen en exposities gehouden.

Lees meer

In de Berkelstad Borculo staat een bijzondere beeldentuin. In de beeldentuin van A.J. & L.W. Bier staan veel zelfgemaakte sculpturen van keramiek, steen en hout. Neem een kijkje in deze bijzondere tuin vol bloeiende bloemen en planten en laat je verwonderen over de prachtige objecten en kleuren die te bezichtigen zijn.

Lees meer

Parkeren in Borculo

Parkeren in Borculo is overal gratis en er zijn voldoende parkeerplekken. De bekendste en meest gebruikte is de Veemarkt, midden in de stad. Wanneer deze plek vol is kun je parkeren bij het gemeentehuis. Ook door de straten van het centrum zijn enkele parkeerplekken.

Populaire attracties in Borculo

Brandweermuseum

Het Brandweermuseum in Borculo bezit veel brandweermateriaal dat vroeger werd gebruikt door brandweerkorpsen in heel de wereld. Het is een van de grootste brandweermusea van Nederland en is gevestigd in een oud schoolgebouw. Leer meer over oude en huidige brandweer technieken en materialen of maak een rondrit met een echte brandweerwagen.

Kristalmuseum

In het Kristalmuseum leer je meer over de aarde en het ontstaan van kristallen en edelstenen. In het prachtige pand aan de Berkel is een grote collectie fossielen, mineralen, edelstenen en kristallen te bewonderen die soms al miljoenen jaren oud zijn.