Gratis dagje weg/uit in Arnhem

Gratis dagje uit in Arnhem

De hoofdstad van Gelderland heeft een historische binnenstad met enkele schitterende monumentale gebouwen. De stad heeft veel groen en wordt omringt met bossen en de Veluwe. Arnhem heeft een prima winkelaanbod waar veel bezoekers op af komen. Ook de toeristische attracties zorgen voor een gezellige drukte.

Park Sonsbeek

Park Sonsbeek is wellicht het bekendste park van Arnhem en ligt nabij de binnenstad. Het park, geopend in 1889, heeft eeuwenoude bomen en bevat een grote diversiteit aan bomen en planten. Sonsbeek heeft een groot aantal vijvers, fonteinen en twee watervallen. Ook staat er de Begijnenmolen, waarin het Nederlands Watermuseum in is gevestigd, en De Witte Watermolen. Het park is geliefd onder de bewoners en op een mooie zonnige dag is het dan ook druk met wandelaars en picknickers.

Sterrenwacht Presikheaven

Maak op een laagdrempelige wijze kennis met het universum en alles wat erbij hoort. Bij Sterrenwacht Presikheaven kun je zelf door een telescoop kijken of luisteren naar een van de vele presentaties die de sterrenwacht geeft. Ook worden er speciale kijkavonden gehouden, waar je deel aan kunt nemen.

Museum Grenadiers en Jagers

Museum Grenadiers en Jagers ligt op een militair terrein en is het oudste militaire museum van Nederland. Het museum vertelt het verhaal over de historie en tradities van het Garderegiment Grenadiers en Jagers. Er is onder andere informatie te vinden over de band met het Koninklijk Huis, de recente vredesmissies en de Tiendaagse Veldtocht. Doordat het museum gevestigd zit op een militair terrein dien je je vooraf te melden met een geldig legitimatiebewijs.

Stadsboerderij Presikhaaf

Stadsboerderij Presikhaaf wil volwassenen en kinderen kennis laten maken met een biologisch boerenbedrijf. Op de boerderij ontdek en beleef je het leven op en rondom de boerderij. Er is onder andere een boomgaard, een insectentuin, een speelweide, kinderboerderij en een heemtuin. Ook worden er groepslessen gegeven met onderwerpen als planten, dieren, duurzaamheid en energie.

Parkeren in Arnhem

Op loopafstand van de binnenstad ligt de enorme parkeergarage Arnhem Centraal. Met meer dan 1000 parkeerplekken en het redelijke uurtarief zorgen ervoor dat deze parkeergarage aantrekkelijk is voor een bezoek aan Arnhem. Adres: Willemstunnel 1, 8611 KZ Arnhem.

Populaire attracties in Arnhem

Burgers Zoo

Met bijna 1.5 miljoen bezoekers is Burgers Zoo in Arnhem een van de meest bezochte attracties van Nederland. De dierentuin ligt net buiten Arnhem in een bosrijke omgeving en heeft zo’n 600 diersoorten. De bekendste themagebieden in Burgers Zoo zijn: Burgers’ Ocean, Burgers’ Bush en Burgers’ Desert.

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is met 550.000 bezoekers het meest bezochte museum in Gelderland en geeft een beeld van het leven in de afgelopen eeuwen. Het museum bestaat uit gebouwen die uit heel Nederland verplaatst zijn naar het museum en worden begeleidt door voorwerpen en mensen in klederdracht.