Gratis dagje weg/uit in Lelystad

Gratis dagje uit in Lelystad

Lelystad is de hoofdstad van de provincie Flevoland en met ruim 75.000 inwoners de tweede stad van de provincie. Net als Almere is Lelystad een jonge stad, de eerste bewoners kwamen in 1967. Doordat architecten de kans kregen een complete stad te ontwerpen, heeft Lelystad moderne en veel bijzondere gebouwen. Ook is er veel ruimte voor recreatie, water en toerisme.

Bataviastad is een groot factory-outlet-center aan het Markermeer en heeft meer dan 100 winkels van 250 grote merken. De winkelcentrum is gelegen in een imitatie van een vestingstad met stadsmuur- en poorten. Ook mogen er geen auto’s rijden. De naam komt van het schip, de Batavia, waarvan een replica naast het outlet center ligt. De vele winkels en horecagelegenheden maken Bataviastad tot een populair bestemming voor toeristen en dagjes mensen. Ook de ligging, aan het Markermeer, zorgt soms voor grote drukte.

Lees meer

Heerlijk spelen, rennen en vies worden. Het kan in Speelbos Lelystad! Het grootste speelbos van Nederland ligt in het Zuigerplasbos en heeft diverse wateren, veel bomen en grote weides om te picknicken. In Speelbos Lelystad is bijna alles toegestaan: ga lekker crossen of bouw grote bulten van zand. Ook is er een survivalparcours met 50 hindernissen.

Lees meer

De natuur in? Ga naar Natuurpark Lelystad. Kom oog in oog met zwijnen, edelherten en przewalskipaarden in dit prachtige stukje natuur. Ontdek het Natuurpark met een kilometers lange wandeling of fietstocht door de bosrijke omgeving. Kijk goed om je heen, want overal om je heen kunnen dieren broeden of zich schuil houden. In Natuurpark Lelystad zitten onder andere edelherten, zwijnen, ooievaars, otters en Pater Davidsherten.

Lees meer

De Oostvaardersplassen is een uniek natuurgebied in Europa en ligt tussen de tweede grotere steden van Flevoland, Almere en Lelystad. Het gebied bevat moerassen, rietvlaktes en ruige graslanden. Ook zijn er veel waterplassen te vinden, waardoor er talloze vogels zich hier hebben gevestigd. Maak kennis met de bijzondere natuur met een wandel- of fietstocht en kom oog in oog met de ganzen, aalscholvers, reeën, hazen, vleermuizen, vlinders of vossen.

Lees meer

Parkeren in Lelystad

In Lelystad zijn voldoende parkeerplaatsen voor kort- en lang parkeren. Parkeer bijvoorbeeld de auto op een parkeerterrein op de Batavia Haven of bij Bataviastad met een gunstig dagtarief van € 3,00. Met het openbaar vervoer kom je eenvoudig in het centrum.

Populaire attracties in Lelystad

Aviodrome

Leer alles over de geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart in Aviodrome. Dit museum ligt in een grote hangar op het vliegveld van Lelystad, Lelystad Airport. Bekijk de eerste vliegtuigen van Fokkers en zie in welke vliegtuigen ze in de tweede wereldoorlog vlogen. Ook staat er een grote Boeing 747 en de beroemde DC-2 ‘Uiver’.

Bataviawerf

Aan het Markermeer, naast Bataviastad, ligt het Bataviawerf. Beleef de 17e-eeuw en bezoek de authentieke reconstructie van het VOC-schip, de Batavia. Op het schip hoor je stoere verhalen van het leven van zeeheld Michiel de Ruyter. Bekijk daarnaast ook de beeldsnijderij en de zeilmakerij.