Gratis dagje uit in Almere

Gratis dagje uit in Almere

Almere is is grootste stad van Flevoland en een van de nieuwste steden van Nederland. Geen historische binnenstad, want het eerste gebouw stond er pas in 1976. De stad wordt gedomineerd door moderne architectuur, waarbij architecten de kans kregen een compleet nieuwe stad te ontwerpen. Almere is onderverdeeld in verschillende wijken, als Almere-Buiten, Almere-Stad en Almere-Haven. Gratis dagje uit in Almere? Bekijk onderstaande tips.

Apeneilanden en Rondje AAP

In de bosrijke omgeving net buiten Almere ligt het opvangcentrum in Nederland voor apen, AAP Almere. De apen die hier zijn te vinden zijn gered van illegale handel, huisdieren of circus/entertainment apen. Breng een bezoek aan de stichting of krijg een rondleiding op de opvang. Op de apeneilanden zitten onder andere mantelbavianen en berberapen die nu vrij kunnen stoeien en spelen.

Kinderboerderij de Stek

De Stek is een zorgboerderij die mensen met een beperking een veilige werkplaats biedt. Ook is het een kinderboerderij met geiten, schapen, kippen, cavia’s en konijnen. Naast deze dieren heeft de boerderij een manege, waarbij er ook paardrijlessen worden gegeven. De kinderboerderij is geschikt voor verjaardagsfeestjes en er kunnen ook ritten worden gemaakt met een ponywagen.

Yakultfabriek

In 1994 werd het eerste flesje Yakult geproduceerd in Europa, en wel in Almere. Leer meer over het bijzondere drankje en het proces met een rondleiding door de fabriek. Tijdens de rondleiding wordt er uitleg gegeven over de geschiedenis en kom je langs de verschillende onderdelen van het proces. Natuurlijk kun je ook Yakult proeven en krijg je een goodiebag mee naar huis. De rondleiding duurt ongeveer een half uur.

Stadslandgoed de Kemphaan

Landgoed de Kemphaan is een bosrijk gebied in Almeerderhout, de bossen van Almere. In deze bossen kun je heerlijk wandelen en fietsen. Ook zijn er diverse activiteiten te vinden die allemaal met natuur te maken hebben. Op het landgoed is een klimbos, Fun Forest, een stadsboerderij, een restaurant en AAP Almere. (zie hierboven voor meer informatie). Het is een populair uitje voor families, kinderfeestjes, schoolreisjes of voor een romantisch weekendje weg.

Parkeren in Almere

Parkeren in Almere kan in een van de vele parkeergarages die rondom het centrum zitten. De meeste parkeergarages werken met een maximaal dagtarief van ongeveer 10 euro. Goedkoper parkeren kan in Almere Buiten, waarbij je met het openbaar vervoer eenvoudig naar het centrum komt.

Populaire attracties in Almere

Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen is een uniek natuurgebied in Europa en ligt tussen de tweede grotere steden van Flevoland, Almere en Lelystad. Het gebied bevat moerassen, rietvlaktes en ruige graslanden. Ook zijn er veel waterplassen te vinden, waardoor er talloze vogels zich hier hebben gevestigd. Maak kennis met de bijzondere natuur met een wandel- of fietstocht en kom oog in oog met de ganzen, aalscholvers, reeën, hazen, vleermuizen, vlinders of vossen.

Veiligheidsmuseum

Het PIT Veiligheidsmuseum geeft je een kijkje in de wereld van politie, brandweer en ambulance. In het museum leer je meer over de geschiedenis van veiligheid en zijn er interactieve spellen en workshops. Er is onder andere een bijzondere collectie aan historische wagens, een wapenkluis, een onderzoekscentrum en een meldkamer.