Speelbos Emmerdennen in Emmen

Het Speelbos Emmerdennen in Emmen is niet zomaar een normale speeltuin met een schommel, glijbaan en een zandbak, maar een zogeheten ‘natuurlijke speeltuin’. In dit bos, aan de rand van de stad, kunnen kinderen op een spelenderwijs ontdekken kennis maken met de natuur.

Deel dit artikel op:

Speelbos Emmerdennen in Emmen

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Lekker spelen en ontdekken in Speelbos Emmerdennen in Emmen

Hier mag bijna alles en kinderen kunnen zich helemaal uitleven tussen de bomen en in het zand. Lekker klimmen in de bomen, over kleine slootjes springen en grote boomhutten bouwen van takken en bladeren die te vinden zijn in het bos. Of wat dacht je van een brug bouwen over de slootjes, verstoppertje spelen met vriendjes of het spel ‘vlag veroveren’ spelen. Het kan allemaal in Speelbos Emmerdennen.

Ook basisscholen weten de plek naar dit bos steeds vaker te vinden. Speelbos Emmerdenner is dan ook een ideale en leuke buitenactiviteit voor kinderen. Kinderen van verschillende basisscholen uit de omgeving komen regelmatig naar Speelbos Emmerdennen om zich uit te leven tussen de bomen en op een educatieve manier kennis te maken met de natuur.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Omgeving Speelbos Emmerdennen

Speelbos Emmerdennen ligt naast de wijk Emmerhout en is onderdeel van het Loopark. Het bos ligt in gebied de Hondsrug. Dit is een uitgestrekte zandrug die van Emmen helemaal tot aan Groningen loopt. Het is daarmee één van de hoogste gedeeltes van Drenthe. In dit gebied liggen populaire attracties, zoals het beroemde Boomkroonpad hoog in de bomen en Geopark de Hondsrug.

Adres

Oude Markeweg,
7825 TD Emmen

Meer gratis uitjes in Emmen

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Ontdek meer gratis dagjes uit

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips