Hunebedden in Emmen

In en Rondom Emmen liggen veel hunebedden. Drenthe staat dan ook bekend om de hunebedden en maar liefst van de 54 hunebedden die er in Nederland zijn, kun je maar liefst 52 van deze prehistorische grafkamers in Drenthe vinden.

Deel dit artikel op:

Hunebedden in Emmen

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Hunebedden in Emmen

Rond Emmen zijn een groot aantal hunebedden te vinden. Alle hunebedden hebben een bepaalde naam en rondom Emmen zijn dit: D39, D40, D44, D43, D45 en D46. De meeste van deze grafkamers zijn te bezoeken en liggen net buiten de stad, afgelegen in een weiland of bos.

Een hunebed is een steenkamer uit de prehistorie. Sommige zijn dan ook al duizenden jaren oud. De onderste stenen worden ook wel draagstenen genoemd en de bovenste stenen zijn de dekstenen. Wat precies de functie was, is ook niet helemaal duidelijk. De meest logische en verklaarbare functie is het gebruik als grafkamer. In sommige hunebedden zijn ook vondsten gedaan van oude voorwerpen die wellicht mee zijn begraven met de overledene.

Het bouwen van een hunebed kostte veel tijd en kracht. Voor de draagstenen werd eerst een gat gegraven, waarna de stenen met touwen erin werd getrokken. Aan de buitenkanten van de draagstenen werd zand gedrukt. Zo werden de dekstenen via het zand op de draagstenen getrokken.

Adres

Noordeind 21,
7814 Emmen

Meer gratis uitjes in Emmen

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Ontdek meer gratis dagjes uit

Gratis evenementen in Nederland

Boek een overnachting!

Tips voor een goedkoop dagje uit

Ontdek de tips