Gratis dagje weg/uit in Emmen

Gratis dagje uit in Emmen

Emmen is de grootste plaats van de provincie Drenthe en de hoofdstad van de gelijknamige gemeente. De Vlinderstad kent vooral bekendheid vanwege het Dierenpark Emmen en tegenwoordig Wildlands. Emmen is een uitgerekte stad met veel groen en laagbouw. Rondom Emmen is het vooral groen met bossen en uitgestrekte weilanden.

Hunebedden

Rondom Emmen liggen veel hunebedden. Van deze prehistorische grafkamers liggen maar liefst 52 van de 54 hunebedden in Drenthe. Rondom Emmen zijn dit hunebed: D39, D40, D44, D43, D45 en D46. De meeste hunebedden zijn te bezoeken en liggen afgelegen net buiten de stad in een weiland of bosje.

Oude dierenpark

Nu het dierenpark in Emmen is verplaatst naar Widlands, is het oude gebied van het park omgetoverd tot stadspark. Fiets, wandel of relax en haal samen herinneren op over het oude dierenpark. Het park is elke dag geopend van 09:00 tot 21:00 uur en er worden regelmatig concerten of festiviteiten gehouden.

Speelbos Emmerdennen

Het speelbos Emmerdennen is niet zomaar een speeltuin of bos, maar een natuurlijk speeltuin. In dit avontuurlijke speelbos kun je in bomen klimmen of over slootjes springen. Ook kunnen er boomhutten worden gebouwd en bruggetjes voor over de sloten. Kinderen kunnen zich in dit speelbos helemaal uitleven.

Parkeren in Emmen

Parkeren in Emmen kan aan de straat of in een van de parkeergarages. Gratis parkeren kan op het parkeerterrein P-Oost of het kleinere P+R bij het NS-station.

Populaire attracties in Emmen

Wildlands

Wildlands is op dit moment de nieuwste dierentuin van Nederland. Het park is geopend in 2016 en is de opvolger van Dierenpark Emmen. Wildlands is 22 hectare groot en heeft drie werelden met verschillende thematisatie en dieren: Jungola, Serenga en Notica.