Gratis dagje weg/uit in Assen

Gratis dagje uit in Assen

De hoofdstad van Drenthe, Assen, ligt in het noorden van de van provincie. De stad telt bijna 70.000 inwoners en is daarmee de tweede stad van Drenthe, na Emmen. Net als vele andere steden in Nederland heeft Assen een historische binnenstad met water. Ook buiten Nederland is Assen een bekende stad vanwege het circuit, TT Assen.

Kinderboerderij de Beekdalhoeve

Kinderboerderij de Beekdalhoeve ligt in de wijk Marsdijk in Assen. De boerderij heeft een groot aantal diersoorten met onder andere geiten, konijnen, eenden en een kalf. Knuffel met de dieren of voer de kippen en eenden. Enthousiaste wijkbewoners en vrijwilligers lopen rond op de kinderboerderij.

Hunebed D15

Hunebed D15 ligt in Loon, een kleine plaats net buiten Assen. Dit hunebed wordt door de grote dekstenen ook wel het bekendste hunebed van Nederland genoemd. D15 bestaat uit 4 dekstenen en een hoop kransstenen, dat ervoor zorgt dat de heuvel op z’n plek blijft. Op de plek van dit hunebed zijn onder andere bekers gevonden van aardewerk en een groot stuk brons.

Gamma Racing Day

Gratis naar TT-assen? Gamma Racing Day geeft je de mogelijkheid om de baan gratis te bezoeken. Bekijk het grootste gecombineerde auto- motor- en kartrace evenement van Europa op een van de acht tribunes. Het circuit ligt aan de A28 en is eenvoudig te bereiken met de auto en openbaar vervoer.

Stoottroepen Museum

In het Stroottroepen museum leren bezoekers van alles over de historie van de militairen van de Koninklijke Landmacht, ook wel stoottroepen of ‘Stoters’ genoemd. De stoottroepen moesten niet alleen aan het werk tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook later in Nederlands-Indië, Nieuw Guinea en voormalig Joegoslavië.

Parkeren in Assen

Onder het theater de Nieuwe Kolk, op loopafstand van de binnenstad, ligt de gelijknamige parkeergarage met ruim 500 plekken. De parkeergarage is 24 uur per dag geopend en heeft ook meerdere oplaadpunten voor elektrische auto’s. De garage hanteert een maximaal dagtarief van 5 euro.

Populaire attracties in Assen

Drents Museum

Het Drents Museum heeft een grote collectie aan prehistorische objecten, zoals mammoetbotten en opgravingen uit hunebedden. Ook zijn er verschillende veenlijken te vinden, zoals het meisje van Yde en het paar van Weerdinge. Het museum bevat onder andere werken van Vincent van Gogh, Jan Toorop en Chris Lebeau die zijn opgesteld in de collectie Nederlandse kunst- en kunstnijverheid 1885-1935.